Felhívás

A körkörös gazdaság koncepciója hozzájárulna a termék életciklusának “bezárásához” a nagyobb újrahasznosítás és újrafelhasználás révén, és mind a környezet, mind a gazdaság számára előnyökkel járna. A tervek szerint kivonnák a maximális értéket és felhasználási lehetőséget az összes nyersanyagból, termékből és hulladékból, elősegítenék az energiamegtakarítást és csökkentenék az üvegházhatást. A körkörös gazdaság ezenkívül helyreállító és regeneratív jellegű, célja, hogy a termékek, alkatrészek és anyagok mindig a legmagasabb szintű hasznossággal és értékkel rendelkezzenek.

Ez valójában valami új dolog, vagy csak egy másik “módja” a környezetvédelmi megközelítésnek? Csak a termékekről és a tervezésről van szó, vagy szükségünk van a társadalom különböző oldalairól jövő régi / új megközelítésekre?

Van még több kérdése vagy válasza? Szeretné megvitatni a kérdést? Akkor jegyezze fel a dátumot (2018. április 19-20.), És mondja el nekünk, mit gondol!

Az MTA KRTK RKI Dunántúli Tudományos Osztálya (Pécs) a 75. évfordulóját ünneplő nemzetközi konferenciát szervez, és egy multidiszciplináris perspektívából tárgyalja a potenciális körkörös gazdaság kérdését.

Regisztráljon a konferenciára legkésőbb 2018. január 21-ig.

A körkörös gazdaság koncepciója nem csak a közgazdasági vagy környezeti tudományokat veszi figyelembe, más társadalmi, természeti és technikai tudományos és regionális szempontokat is célul kell kitűzni. Ezért széles témakörben tartunk vitákat, megbeszéléseket. Ezért a különböző / több tudományágon (földrajz, közgazdaságtan, szociológia, regionális tanulmányok, területrendezés, környezetvédelmi tanulmányok stb.) alapuló, a körkörös gazdaság koncepciójának különféle értelmezését célzó előadásokat várunk.